Sopron, Széchenyi tér 19.

+36-99-329-041 - +36-20-480-9391

Szájhigiénia, professzionális fogtisztítás

Szájhigiénia, professzionális fogtisztítás minőségi szájhigiénés kezelések

Professzionális fogtisztítás

A fogkő a fogakon maradó lepedékből és a nyálban oldott ásványi anyagokból képződik. A fogkő érdes felülete a vele érintkező ínyben gyulladást vált ki. Ha ez a gyulladás hosszabb ideig fennáll, a mélyben a csont pusztulását vonja maga után. Hosszú távon ez a fogágy pusztulását, illetve a fogak meglazulását okozhatja.

A fogínygyulladás és fogágy betegségek megelőzésére minden páciensünk számára félévenként legalább egyszer professzionális fogtisztítást ajánlunk.

A fogtisztítás során ultrahangos készülékkel eltávolítjuk a fogköveket, fényesre, simára polírozzuk a fogfelszíneket, hiszen a sima fogfelszín az alapja a fogínygyulladás megszüntetésének.

Súlyosabb esetben az esetlegesen kialakult ínytasakok tisztítása (kürettálás), a fogínygyulladás megszüntetésének gyógyszeres kezelése is a beavatkozás részét képezi.

Minden fogászati kezelés első lépése az esetlegesen fennálló ínygyulladás megszüntetése, hiszen korrekt munka (legyen az tömés vagy fogpótlás) csak gyulladásmentes, egészséges íny mellett végezhető. Csak így garantálható, hogy az elkészült restauráció tartós lesz.

A professzionális fogtisztítás keretein belül ajánljuk pácienseink figyelmébe az Air-brush elszíneződés-eltávolító eljárást. A kezelés során a fogkő-eltávolítást követően víz és rendkívül finom porlasztott só keverékével még alaposabban letisztítunk minden fogfelszínt. Ez a technológia óvatosan és kíméletesen eltávolít minden lerakódást, elszíneződést a fogak felszínéről, és tökéletesen megtisztítja a fogközöket is. A fogak visszanyerik eredeti fehérségüket, az eddig megtisztíthatatlannak tűnt torlódottabb fogközökből is eltűnnek a kávé, tea vagy dohányzás miatt lerakódott színanyagok.

Fontos felhívni még a figyelmet a szájszagra mint kellemetlen tényezőre, sokszor tabú téma és még talán legkedvesebb ismerősünket sem merjük tájékoztatni, hogy bizony kellemetlen a lehellete, pedig nagyon fontos, mert különböző betegségek forrása lehet. Pontos okok felderítésében érdemes mielöbb szakértőhöz fordulni. Lehet fogászati probléma akár fogászati góc, de sok egyéb más is!

Fehér fogak egy ragyogobb mosoly?

Utóbbi időben igen elterjedt lett a vágy a fogfehérítés után. Tudni kell azonban, hogy a mindennapi életben rengeteg szinezőanyag kerül be a szervezetünk  táplálkozási szokásainknak köszönhetően. Kávé, tea vörösbor illetve vas és nitrát tartalmú gyógyszerek fogfelszíni elszíneződést okozhatnak.Ami eltávolítható polírpasztával vagy porszóró Air -brusch segítségével.

Többen próbálkoznak házi praktikák bevetésével ilyen :a fogfehérítés almaecettel, fogfehérítés banánnal ,fogfehérítés citrommal  fogfehérítés szódabikarbónával …javasoljuk keresse fel inkább rendelőnket és itt elsajátíthatja helyes fogápolást.

Egy jó fogmosási technika estleges segédeszközök, mint interdentális fogkefe fogselyem használata a mindennapokban megelőzheti a fogak szuvasodását. Rendszeres kontroll vizsgálatok is javasoltak, mert a kis baj könnyebben orvosolható, Amennyiben a beteg és orvos közötti szoros együttműködés, úgy elkerülhetők akar hosszú ideig a drága fogászati beavatkozások.

Ön is ragyogó fogakkal szeretne mosolyogni?

Kérjük egyeztessen időpontot!

Munkatársunk várja fogászati kezeléseinkkel vagy Ingyenes fogászati állapotfelméréssel kapcsolatos kérdéseit.

  • +36-99-329-041
  • +36-20-480-9391
  • +36-20-434-3358
  • dr@baniczky.hu

További kapcsolódó információk:

 

dr. Bániczky István , fog és szájbetegségek szakorvosa