Sopron, Széchenyi tér 19.

+36-99-329-041 - +36-20-480-9391

Fogpótlások, korona, híd

Minőségi fogpótlás fogorvosi rendelőnkben Sopron belvárosában!

Koronák,  hidak

Ha egy fog már nagymértékben károsodott, előfordulhat, hogy borítókoronára van szükség. A fogtöméssel már nem orvosolható esztétikai problémán segíthet a megfelelően elkészített, esztétikus korona. Ha a fog már olyan mértékben károsodott, hogy a fog eltávolítása elkerülhetetlenné válik, a fog pótlására a “híd” alkalmazása, hídpótlás javasolt.

Már egyetlen fog hiánya megváltoztatja a rágószerv -mint egység- funkcióját és esztétikáját! Egy kisebb hídpótlással rágóízületi panaszokat, esztétikai hibákat előzhetünk meg!

Kivehető fogpótlások

Azon pácienseinknek gondjaira is megoldást kínálunk, akiknél a megmaradt kisszámú fogak miatt rögzített fogpótlás (híd) már nem készíthető. (Ez a probléma főleg idősebb korban fordulhat elő.) Sokan ilyenkor kétségbeesnek, hogy fogatlanok maradnak. Pedig ebben a korban talán még nagyobb szükség van az egyes falatok alapos megrágására, hiszen csak így működhet egészségesen a gyomor és a bélrendszer. Számos idős páciens egyszerűen fogatlansága vagy nem megfelelő fogpótlása miatt szenved komoly emésztőrendszeri megbetegedésekben.

Az egészséges rágóképesség visszaállítása mellett az ezüstkor éveiben járók számára is ugyanolyan fontos az esztétikus, fiatalos megjelenés, a harmonikus mosoly. Melyik unoka ne vágyna egy mindig mosolygós nagymamára vagy nagypapára?

A teljes és részleges kivehető fogpótlások rendkívül sokfélék. Szinte minden páciensnek – a megmaradt fogak száma és elhelyezkedése szerint – más és más megoldás ajánlható. A kivehető fogpótlásokat gyakran kombináljuk rögzített fogpótlásokkal (pl. híd), illetve implantátumokkal is.

A kivehető fogpótlások megtervezése nagy odafigyelést igényel, és általában több lehetőséget is mérlegelni kell. Ugyanarra a fogászati státuszra a páciens igényei és pénztárcája szerint olykor több megoldás is javasolható. A rendelőben ingyenes állapotfelmérés keretében rögzítjük a páciens jelenlegi fogászati státuszát, majd gondos mérlegelés után ingyenes kezelési tervet készítünk a hozzá tartozó árajánlattal.

Ön is ragyogó fogakkal szeretne mosolyogni?

Kérjük egyeztessen időpontot!

Munkatársunk várja fogászati kezeléseinkkel vagy Ingyenes fogászati állapotfelméréssel kapcsolatos kérdéseit.

  • +36-99-329-041
  • +36-20-480-9391
  • +36-20-434-3358
  • dr@baniczky.hu

További kapcsolódó információk:

 

dr. Bániczky István , fog és szájbetegségek szakorvosa